”Star Wars”-stjärnan kan bli nya ”Tombraider”

FILM

Bekräftar att ”det pratas” om rollen som ”Lara Croft”

1 av 6

”Star Wars”-stjärnan Daisy Ridley ryktas vara aktuell i rollen som karaktären ”Lara Croft” i en ny filmatisering av tv-spelsserien ”Tombraider”.

Nu bekräftar skådespelerksan att diskussioner pågår.

– Jag väntar på att någon ska säga att de vill ha mig, säger Ridley till The Hollywood Reporter.

Hon har hyllats för sin roll i den senaste ”Star Wars”-filmen, och för tillfället är hon mitt uppe i inspelningarna av nästa.

Men sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Daisy Ridley, 23, är aktuell i rollen som äventyraren ”Lara Croft” i en ny filmatisering av spelserien ”Tombraider”.

Bekräftar ryktena

När stjärnan i veckan besökte ”Empire Awards” i London berättade hon för tidningen The Hollywood Reporter att diskussioner faktiskt pågår.

– Det har pratats. Nu väntar jag på att någon ska säga att de vill ha mig, sade hon till tidningen.

Ridley är mitt uppe i inspelningarna av nästa ”Star Wars”-film, men säger sig ändå vara beredd att axla rollen som Lara Croft om tillfälle ges.

– Absolut, jag försöker fylla min kalender, ska hon ha sagt till The Hollywood Reporter.

Nytolkning av Tombraider

Spelserien Tombraider har funnits i 20 år och seriens huvudkaraktär Lara Croft har blivit ett fenomen, även utanför spelvärlden.

I början av 2000-talet gjordes två filmer baserade på spelen med Angelina Jolie i rollen som Lara.

För ett par år sedan gjordes en nystart för Tombraider i spelsammanhang, med en råare och tuffare huvudperson än tidigare. Och det är alltså i rollen som ”den nya” Lara Croft som Daisy Ridley ska vara aktuell.

ARTIKELN HANDLAR OM