HBO

En ytlig och grabbig besvikelse

Av: 

Stefan Hedmark

Full rulle Extra allt ska klämmas in i filmversionen av ”Entourage”
Full rulle Extra allt ska klämmas in i filmversionen av ”Entourage”

FILM

KOMEDI Snälla HBO, sluta göra filmer av era tv-serier.

Det var en sak att vårt ljusa minne av ”Sex and the city” grusades av filmversionerna, men de lockade ju ­åtminstone folk på bio. Den här ­filmen var en besvikelse även på det området vid sin USA-premiär.

Den har liknande problem som ”Sex and the city”-filmerna. Båda tv-serierna rörde sig på ett njutbart sätt i flådiga storstadsmiljöer och byggde långsamt upp vår relation med huvud­personerna. En halvtimme åt gången var lagom.

I filmformat blir det extra allt av allting. Fler kändiscameon (här får halva Hollywood plats), mer grabbig ­glamour och så en desperat vilja att berätta så mycket som möjligt om ­bekanta rollfigurers öden och äventyr under två timmar. Sådant som vanligtvis ska ta en hel säsong att avhandla rusas igenom. Vi får inte en chans att bry oss utan tittar mest på dyra bilar, halvnakna brudar, äter lite popcorn, och titta, där dyker Liam Neeson upp i fem sekunder.

Och det är klart. Nöjer man sig med att det blir inte bättre än så kan vi väl konstatera att det är ju inte tråkigt i ­alla fall. En del av kändisarna har kul inhopp. Och Ari Gold är lika ljuvligt nära en hjärnblödning som i tv-­serien.

ANNONS

HBO Max - Allt du älskar. Samlat på ett ställe nu med 34% rabatt med det årliga abonnemanget!

Extern länk från HBO Max

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

HBO

Tv-serier

Filmrecensioner