Film

Raimi: ’Jag gjorde bort mig med Spider-Man 3’

Av: 

Henrik Ståhl

FILM

Efter nästan 8 år – nu erkänner regissören

”Spider-Man 3” fick inte alls samma varma mottagande som sina två föregångare.

Länge skyllde regissören Sam Raimi på filmbolaget – men nu tar han på sig hela skulden för ”floppen”.

– Jag gjorde bort mig ordentligt, säger han.

Han skulle ha gjort en fjärde, men ”Spider-Man 3” från 2007 kom att bli Sam Ramis sista film om den trikåklädde superhjälten.

Nästan åtta år efter ”floppen” (filmen fick svala recensioner men blev likväl den mest inkomstbringande av de tre filmerna) erkänner Raimi att han aldrig borde ha gjort den.

”Folk hatar mig”

– Jag gjorde bort mig ordentligt med ”Spider-Man 3”, så folk hatade mig i flera år. De hatar mig fortfarande. Det är en film som bara inte funkade särskilt bra, säger Raimi i podden Nerdist.

I en intervju med filmmagasinet Empire 2009 hävdade regissören att han inte hade kreativ kontroll över filmen, men gör nu alltså en helomvändning och tar på sig ansvaret för nederlaget.

Petades efter bråk

Han säger i podden att det var fel av honom att göra den tredje filmen eftersom han ”inte trodde på alla karaktärer” och att fokus borde ha legat på relationerna mellan karaktärerna.

– Många som jobbade med ”Spider-Man 3” tänkte bara på att bräcka de andra två filmerna och det var inte bra, menar han.

Sam Raimi skulle ha regisserat en fjärde ”Spider-Man”-film efter treans kommersiella succé (den drog in nästan 890 miljoner dollar) men petades från projektet efter bråk med filmbolaget Sony. I stället gjorde Sony 2012 en reboot av serien, med Andrew Garfield i huvudrollen.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: