Ron Perlman

Stämningsfull thriller

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Betyg: 4 av 5 plus

THRILLER

Nightmare Alley

Regi Guillermo del Toro, med Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett, Ron Perlman, Toni Collette, Mary Steenburgen, Willem Dafoe, David Strathairn, Richard Jenkins.

Oscarsvinnaren för ”The shape of water”, Guillermo del Toro, är tillbaka med en ny film.
En läcker och stämningsfull thriller.

Förlagan är en deckare från 1946 som filmades redan året efter med Tyrone Power (1914-1958) i huvudrollen.
Nu har Guillermo del Toro förvandlat det till en film noir-thriller som utspelas från 1939 och några år framåt. Andra världskriget finns i bakgrunden, men alltihop utspelas på amerikanska bondvischan.
Stan Carlisle (Bradley Cooper) bränner upp sitt föräldrahem och tar jobb på ett kringresande tivoli. Willem Dafoe är karismatisk chef. Där uppträder allt från mer eller mindre vanskapta människor till lättklädda kvinnor och ”världens starkaste man” (Ron Perlman). Stan gör en mentalistföreställning ihop med en kvinna (Rooney Mara) han är förtjust i. Tillsammans lämnar de sedan tivoligänget för att uppträda och lura av folk pengar i rikare stadsmiljöer. Mötet med en psykiatriker och livsfarlig femme fatale (Cate Blanchett) kommer att förändra deras liv…
Regissören del Toro är skicklig på att skapa miljöer som verkligen tar med åskådarna tillbaka till den här tiden och de här platserna. Skådespelarensemblen är perfekt ned till minsta biroll och Bradley Cooper är suverän som lurendrejare.
En thriller som mer är stämningsfull och väldigt läcker och snygg, än så jättespännande.

Filmen visas på bio.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ron Perlman

Rooney Mara

Toni Collette

Mary Steenburgen

Bradley Cooper

Willem Dafoe

Guillermo del Toro