”Drottning” kan axla rollen som Salander

Claire Foy, som spelar drottning Elizabeth i ”The Crown”, ser ut att bli aktuell i rollen som Lisbeth Salander, rapporterar Hollywood reporter.

Den nya amerikanska filmatiseringen baseras på den fjärde boken i ”Millenium”-serien.

Den engelska skådespelerskan Claire Foy, 33, är Sonys förstahandsval till att ta sig an rollen som hackaren Lisbeth Salander i filmversionen av Milleniumboken ”Det som inte dödar oss”, rapporterar Hollywood reporter. Hon spelar just nu drottning Elizabeth i Netflix-serien ”The Crown”.

Den nya filmen kretsar kring handlingen i den fjärde boken i serien om Lisbeth Salander och journalisten Mikael Blomquist. ”Det som inte dödar oss” är skriven av David Lagercrantz och gavs ut 2015.

– Det känns fantastiskt roligt, särskilt när den görs av ett så begåvat gäng och med en sådan oerhörd omsorg av varje liten detalj, hälsade David Lagercrantz i ett pressmeddelande tidigare i år gällande den nya filmatiseringen.

Den andra amerikanska versionen

Sony har under en tid letat efter rätt skådespelerska att axla rollen, och källor uppger till Hollywood reporter att Claire Foy har fått ett erbjudande. Det som nu återstår är att schemat ska klaffa, eftersom Foy samtidigt är under förhandlingar om att spela i Universal-filmen ”First man” om Neil Armstrong. Ryan Gosling är redan klar för en roll i den filmen, uppger hemsidan.

En amerikansk version av den första boken i serien, ”The girl with the dragon tattoo” gick upp på bio 2011, och skådespelerskan Rooney Mara tog sig då an rollen som Salander. Ingen av skådespelarna från den filmen kommer att medverka i den nya versionen.

De tre första böckerna i ”Millenium”-serien filmatiserades på svenska med Noomi Rapace och Michael Nyqvist i huvudrollerna. Succéserien skrevs av Stieg Larsson som gick bort 2004.

”Det som inte dödar oss”-filmen blir ett försök att återuppliva ”Millenium”-serien, och regissören Fede Alvarez leder projektet.

Claire Foy har tidigare spelat i serien ”Wolf Hall” och i filmen ”Vampire academy” från 2014.

Publisert:

LÄS VIDARE