Omöjligt att inte charmas av stjärntunga familjefilmen

John Krasinski kör fantasiplattan i mattan i ”IF: Låtsaskompisar”

Publicerad 2024-05-17

”IF: Låtsaskompisar”

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

IF: Låtsaskompisar

Regi John Krasinski, med Cailey Fleming, Ryan Reynolds, John Krasinski, Fiona Shaw, med röster av Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge, Awkwafina. Svenska röster: Lovisa Heed, Anton Olofson Raeder, Anders Öjebo.


FILMRECENSION. John Krasinskis familjefilm om låtsaskompisar är strösslad med stjärnor i röstrollerna.

FAMILJEFILM. Som regissör har John Krasinski imponerat med de riktigt obehagliga "A quiet place"-filmerna, men den här gången har han gjort något mer familjevänligt till och för sina egna barn. Idén fick han när han såg deras fantasi och leklust blekna på grund av rädsla under pandemin, och i "IF: Låtsaskompisar" låter han 12-åriga Bea (Cailey Fleming) oroa sig över sjuka föräldrar. 

Just som låtsaskompisfilmen "Min vän Harvey" med Jimmy Stewart går på TV smyger livs levande låtsaskompisar in i hennes liv, och det visar sig snart att de behöver hjälp för att återförenas med barn som glömt bort att de existerar.

Världar som riskerar att försvinna i takt med decimerade barnasinnen är inte helt obeträdd mark, och den magiplingplongiga musiken ligger som en irriterande matta från start. Initialt är det inte heller lätt att svälja att Krasinski placerat sig själv i rollen som sjuk men härligt barnslig pappa. Men, man vänjer sig. Till slut är det omöjligt att inte bli charmad av hur det gåtts loss och skamlöst körts plattan i mattan vad gäller skruvad fantasi kring både manus och form, snäll positivism, sentimentalitet och barntillvänd humor som också har en hel del att erbjuda vuxna. 


Visas på bio, både dubbad och i original.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS