Proffsig Sune för alla åldrar

Sune med sin familj.
Sune med sin familj.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Sune - best man
Regi Jon Holmberg, med Elis Gerdt, Tomas von Brömssen, Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Tea Stjärne, Baxter Renman.

KOMEDI Sune har svårt att bestämma sig. Nu måste han välja mellan skolresa med mellanstadiet, som han lovat kärestan Sophie, och familjebröllop - där han lovat morfar att vara best man. Veligheten visar sig vara ärvd. Både Sunes mamma och morfar påstås ha svårt att fatta beslut.
Familjen Sune fortsätter sin nya underhållande svit. Det här är en roande road movie.
Förra årets ”Sune vs Sune” var första filmen i färska serien som blivit en nytändning. Uppföljaren understryker att de här är de bästa Sune-filmerna, med fyndiga manus av regissören Jon Holmberg.
Alla hamnar i olika sorters trassel, men oftast är det pappa Rudolf som beter sig klumpigast. Fredrik Hallgren är perfekt i rollen som den snåle skattebyråkraten. Nu blir han även svartsjuk, plus misstänksam mot sin svärfars blivande hustru. Det mogna kärleksparet spelas med charm och värme av Tomas von Brömssen och Marika Lindström.
Här finns digitala effekter i samma anda som i ”Sune vs Sune” när det drar ihop sig till äventyr. Ofta drivna av lillebror Håkans spelintresse och livsråd till Sune.
Gott om pinsamma situationer, och vi som ser förstår vad som ledde dit. De komiska scenerna byggs upp skickligt. Proffsigt filmberättande för många åldrar.

Publisert: