Mejla

Stefan Hedmark

Succémusikalen Cats kan bli en kattastrof som film

Storstjärnor samlas för superprojektet – här är första trailern

FILM

FILMTRAILER. Det ser ut som en tanke att den första trailern för musikalen ”Cats” har premiär samma kväll som den senaste förhandstitten på skräckfenomenet ”Det: Kapitel 2”.

För det här kan bli läskigt.

Nya, hajpade trailers bara väller ut från film- och tv-mässan Comic Con i San Diego. För det mesta blir de hyllade. Men undantag finns. Ikväll har film-Twitter gett den första trailern för musikalen ”Cats” ett rejält nackskott, och jag tror inte att den ens fick en ögonbindel före avrättningen.

”Cats” är förstås en av Andrew Lloyd Webbers största succéer, en ångvält till musikal som har charmat en hel värld sedan premiären 1981. Planer på att göra film har funnits länge, men den är något av en utmaning. Jag tror att trailern ger en god fingervisning varför.

På sin tid revolutionerade ”Cats” musikalscenen, både i sin struktur berättarmässigt och hur den iscensattes. Men film och teater är inte samma sak. Den här versionen ser ut att använda datoranimation flitigt, där skådespelarnas ansikten har blivit del av animerade djurkroppar. Det är inget revolutionerande med det; vi är väldigt vana vid det.

Men här ser det bara plastigt ut, som om stjärnornas ansikten guppar runt på en tecknad katt.

Filmen är späckad av filmstjärnor – Ian McKellen, Judi Dench, Idris Elba och Jennifer Hudson i stora roller, med Taylor Swift, Jason Derulo, James Corden, Rebel Wilson och balettstjärnan Francesca Hayward i mindre roller. Regissör är Tom Hooper, som verkligen är ett högt respekterat namn. Jag gillade hans ”Les misérables” (2012) och det vore fantastiskt om ”Cats” fick en att spinna av vällust.

Men titta bara på trailern. Allt ser obekvämt ut, animationen känns halvhjärtad och när ”Memory” drar igång sitter man där fortfarande med armarna i kors.

”Cats” har svensk biopremiär den 24 januari.

Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Bondfilmen är brutal och gripande

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Musikal

Comic-Con

Rebel Wilson

Ian McKellen

Idris Elba

James Corden