Mejla

Stefan Hedmark

Första titt på Harrison Fords söta hundfilm

Äventyrare och vovve trotsar naturkrafterna i ny trailer

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

FILMTRAILER. Blir det någonsin en till Indiana Jones-film med Harrison Ford, 77? Vem vet.

Men i vinter spelar han ändå en annan slags äventyrare på bio.

”Skriet från vildmarken” har gott om välkända skådespelare. Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford. Men den första trailern fokuserar mest på de verkliga huvudrollsinnehavarna, Harrison Ford och hunden Buck.

Filmen är baserad på Jack Londons berömda roman från 1903, som har filmats flera gånger förut. Den kanske mest berömda versionen är från 1935, med Clark Gable och Loretta Young i huvudrollerna. Berättelsen utspelas i Alaska på 1890-talet och vi följer guldgrävaren John Thornton (Ford) och Buck medan de trotsar det bistra klimatet ute i vildmarken.

1 av 3 | Foto: Disney
Harrison Ford i ”Skriet från vildmarken”.

Regissören Chris Sanders är en Disneyveteran (det är studion som ligger bakom filmen) som har arbetat med flera välkända animerade filmer. Han är kanske rätt person att göra den här filmen för Buck är datoranimerad, skapad med hjälp av motion capture-teknik.

Skådespelaren som står modell för Buck är Terry Notary, som har bred erfarenhet från liknande uppdrag. Förutom ”Apornas planet”-filmerna jobbade han även med ”Lejonkungen” tidigare i år. Främst minns vi kanske honom som ”apan” i Ruben Östlunds ”The square”.

Trailern skvallrar om att det här kan bli en finfin familjefilm för sportlovspubliken.

”Skriet från vildmarken” har biopremiär den 21 februari.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE