Vackert Norge i tunn ungdomskomedi

Foto: Kirsti Hovde
Norskt rockband vill tävla.

avJens Peterson

FILM

Los Bando
Regi Christan Lo, med Tage Johansen Hogness, Jakob Dyrud, Jonas Hoft Oftebro, Nils Ole Oftebro, Vera Vitali.

KOMEDI Sevärd om man tycker om att titta på spektakulära norska landskap.
Annars är det en tunn historia.

I grunden väldigt förutsägbar, lätt att pricka in vad som ska hända i stort. Å andra sidan har den knasiga scener där folk beter sig obegripligt bara för att de är med i en film.
Grim och Aksel är tonårskillar med rockdrömmar ute på norska landsbygden. Deras stora mål är att delta i norska mästerskapen för rockband, och får mycket riktigt ställa upp i vårens final långt upp i Tromsø.

Men Grim, trummor, vågar inte säga till Aksel, gitarr, att denne är kass på att sjunga. Autotune har räddat duons demo.
De behöver musikalisk hjälp och den som sett en film förut kan räkna ut hur efter den första kvarten. Då har vi mött en 9-årig flicka som är duktig på cello men mobbad, och en 17-årig rallyförare som tvingas jobba på pappas verkstad men vill annat.
Här finns fler problem. Resan norrut gör olika stopp, bland annat dyker Vera Vitali upp som försenad brud i en slarvigt skriven sekvens. Riktige rockaren Hans-Erik Dyvik Husby spelar en legendarisk trummis som är Grims idol.
Det blir jakt och en del action när polisen kopplas in. Familjerelationer repareras och Los Bando Immortale låter plötsligt bra. Uppfostrande saga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge