Så ser Pitt och DiCaprio ut i Tarantinos nya

Rejäla 70-talsvibbar i stjärnspäckad film

avStefan Hedmark

FILM

De är välfriserade och coola – och Quentin Tarantino har sett till att två av Hollywoods största stjärnor har gjort en tidsresa 40 år bakåt.

Här är första bilden på Brad Pitt och Leonardo DiCaprio i ”Once upon a time in Hollywood”.

Det är Leonardo DiCaprio, 43, som lade upp bilden på sitt Instagramkonto i går. Den föreställer honom själv och Brad Pitt, 54, fixade och klara för att spela in scener till Quentin Tarantinos nya film ”Once upon a time in Hollywood”.

Filmen är en thriller där Charles Manson-morden, som begicks 1969, kommer att spela en stor roll. Manson var ledare för en sekt som till stor del bestod av radikaliserade unga kvinnor som med hjälp av droger kom att betrakta Manson som en återuppstånden Jesus.

Mördade Polanskis gravida hustru

Sekten spårade ur så pass mycket att det ledde till att medlemmar bröt sig in hos Roman Polanski och mördade hans gravida hustru Sharon Tate, samt ytterligare fyra personer. Polanski själv var inte hemma vid tillfället.

Manson och flera av sektens medlemmar greps senare och dömdes för morden. Charles Manson satt inspärrad i över 40 år och dog i fängelset förra året.

Tarantinos film kommer att utspelas i Hollywood med morden som bakgrund. Pitt spelar en stuntman och DiCaprio en skådespelare som har blivit känd genom en westernserie på tv; han bor även granne med Sharon Tate (Margot Robbie).

Tarantino-veteraner gör comeback

Filmen är späckad med fler berömda namn i rollistan, som Burt Reynolds, Al Pacino, Kurt Russell, Dakota Fanning, Luke Perry och Tarantino-veteranerna Tim Roth och Michael Madsen. ”Billions”-stjärnan Damian Lewis kommer att spela gamle filmikonen Steve McQueen.

”Once upon a time in Hollywood” beräknas få biopremiär i USA i augusti nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM