Här försöker Ford knäcka Ferrari

Explosiv första trailer för racingfilmen Le Mans ’66

FILMTRAILER. Matt Damon tar på sig stora cowboyhatten.

Christian Bale förvandlar sig till Steve McQueen.

Här är första trailern för en av höstens storfilmer, ”Le Mans ’66”.

Det brukar fungera sådär med filmer om motorsport, om det inte är dokumentärer. Både ”Days of thunder” (1990) och Steve McQueen-klassikern ”Le Mans” (1971) är ganska tråkiga, trots tävlingarna. Men Ron Howards ”Rush” (2013) var ett lyft och en av höstens storfilmer, ”Le Mans ’66”, ser riktigt lovande ut i den första trailern.

Originaltiteln är ”Ford v. Ferrari” och det är precis vad det här verklighetsbaserade dramat handlar om. På 1960-talet bestämde sig Ford för att ta upp konkurrensen med Ferrari som alltid vann Le Mans-loppet i Frankrike. Med hjälp av en ny Fordmodell var striden i gång.

Matt Damon spelar den entreprenör som ansvarar för projektet och Christian Bale är Ken Miles, föraren som skulle köra den nya bilen. Bale ser ut att försöka finna sin inre Steve McQueen som den flashige brittiske föraren. Definitivt en helt annan roll än Dick Cheney i ”Vice” (2018), men de här vilda kasten är vi vana vid när det gäller Bale.

Det är en elegant och fartfylld trailer. Filmen är regisserad av James Mangold som har gjort mycket bioguld, däribland ”Cop land”, ”Stulna år”, ”Walk the line” och ”Logan”.

”Le Mans ’66” har biopremiär den 15 november.

ANNONS