"Twilight"-regissör gör Rapace-film

Publicerad:
Uppdaterad:
"Twilight"-regissören Catherine Hardwicke ska göra film i Sverige med de före detta makarna Ola och Noomi Rapace.
"Twilight"-regissören Catherine Hardwicke ska göra film i Sverige med de före detta makarna Ola och Noomi Rapace.

FILM

"Twilight"-regissören Catherine Hardwicke gör film i Sverige med Ola och Noomi Rapace.

Hon ska regissera filmen om kärleksparet, sångerskan Anita Lindblom och den legendariske boxaren Bosse Högberg.

Amerikanska Catherine Hardwicke ses som ett av de hetaste namnen i branschen. När det svenska filmteamet letade efter en lämplig regissör kom namnet upp på önskelistan.

– I våras var vi i London och lyckades få till en träff med Catherine Hardwicke, det var en planerad tillfällighet. Hon gick helt igång på manuset, säger Helena Danielsson, producent.

Skandalomsusat par

Filmen, vars manus är skrivet av Peter Birro, utspelar sig på 60-talet och skildrar ett av Sveriges mest skandalomsusande kärlekspar. I centrum står den ursinnige sluggern från Göteborg, Bosse Högberg, och schlagerstjärnan Anita Lindblom. Huvudrollerna görs av Ola och Noomi Rapace.

– Vi ville ha en regissör som kunde hantera filmens alla beståndsdelar. Både kärlekshistorien, Noomis musikalnummer och boxningen, säger Helena Danielsson.

Nekades boxningsfilm

Catherine Hardwicke har tidigare sagt att hon hade velat göra boxningsfilmen "The fighter", men nekades eftersom produktionsteamet ville ha en man.

Nu får hon en ny möjlighet att skildra boxning på duken.

– Jag blev förälskad i manuset – det kastar oss in i svensk 60-tals kändiskultur i technicolor, en värld där namn är viktigare än personlighet.(..) Vi följer Bosse in i ringen där han kämpar med näbbar och klor för att överleva, Anita på scenen när hon förför Sverige, och deras liv tillsammans där de krockar med den svenska staten, säger Hardwicke i ett pressmeddelande.

Filmen börjar spelas in i höst och får biopremiär vintern 2012.

TT Spektra

Publicerad: