– En gåva att få vara superhjälte

avTorbjörn Ek

Daniel Radcliffe tror inte på actionroller efter Potter: Har inte kroppen

Foto: Foto: REUTERS
REDO FÖR ETT NYTT LIV Daniel Radcliffe på premiären av den sista Harry Potter-filmen, som har svensk biopremiär i dag. Nu tror han att det blir lugnare roller för honom framöver.

LONDON. Det Daniel Radcliffe kommer att sakna mest med ”Harry Potter” är stunt- och actionscenerna.

Den framtida karriären lär ta honom i en annan riktning.

– Jag är ju inte byggd som en superhjälte direkt, säger han.

Foto: Foto: AFP
Ralph Fiennes.

Efter åtta filmer är Daniel Radcliffe, 21, klar med ”Harry Potter”. Så klar att han avstod från att delta när det hölls presskonferens i London för att marknadsföra filmen inför 250 journalister från hela världen.

Officiell förklaring var att han inte kunde ta ledigt från Broadway-föreställningen ”How to succeed in business without really trying” mer än för att hinna gå på röda mattan under världspremiären.

Fick inte ledigt

Medan 19 av de andra skådespelarna såg på, bland dem de andra huvudrollsinnehavarna Emma Watson och Rupert Grint, spelades i stället ett videoinslag upp med en hälsning från ”Harry Potter”-stjärnan.

Och han betonade att den framtida karriären lär se annorlunda ut än de senaste tio åren.

– Jag menar, jag är ju inte byggd som en superhjälte direkt, så det har varit något av en gåva att få göra allt det där. Jag fick falla fritt från ett tak 12 meter upp i luften när jag var typ 15, alla undervattensscener. Att få skjuta upp ur vattnet omgiven av en ring av eld, det kommer jag aldrig få göra igen i min karriär, sa han i den

inspelade intervjun och fick sina kollegor att skratta under presskonferensen.

Skrattade åt Fiennes

Men mest skratt blev det när Ralph Fiennes, 48, Harrys svurna fiende lord Voldemort i filmerna, berättar om sin ”irriterande klädsel” som han brukade snubbla över.

– Under hade jag tajts, men de brukade hasa ner och det gjorde det svårt att gå med någon som helst värdighet i behåll, sa Fiennes.

– Så jag såg till att den övre delen klipptes av och jag fick strumpeband som höll dem uppe i stället. När stunt-teamet började bli för macho kunde jag retas med dem och dra upp och visa insidan av mitt lår.