Katolska kyrkan rasar mot lättklädd nunna

1 av 4

avTobias Lundgren

FILM

Baddräktsmodellen dyker upp ur poolen iförd en minst sagt avslöjande nunnebaddräkt.

Nu rasar USA:s katoliker mot remaken av ”The Three Stooges”.

– Hollywood specialiserar sig på att håna katolicismen, säger talesmannen Bill Donohue till Hollywood Reporter.

Det här bilderna här ovanför som väckt katolska kyrkans ilska. 19-åriga Kate Upton, som bland annat prytt omslag för magasinet Sports Illustrated, hoppar upp ur en pool framför bröderna Larry, Curly och Moe. I nyversionen spelade av Sean Hayes, Will Sasso och Chris Diamantopoulos.

Och hennes så kallade "nun-kini" avviker rätt rejält från sedvanlig nunneutstyrsel. Urringningen visar mer än den döljer av den unga modellen, något som får katolska kyrkan att rasa.

– På 50-talet visade Hollywood respekt mot religioner. Men i dag specialiserar de sig på att sänka kristendomen, speciellt katolicismen, säger Donohue.

– Filmen är inte bara en remake utan ett kulturellt riktmärke med social betydelse, och vad den säger om sättet vi förändrats på är inte upplyftande, menar han.

”Gjorde tittarna en tjänst”

Men Fox försvarar sin film.

– I samma andra som tv-serien är filmen en slapstick-komedi. Nunnorna i filmen är omtänksamma hjältinnor, även om det är i spektrat av en komedi. Jag tror faktiskt vi gjorde tittarna en tjänst när vi satte nun-kinin på Kate Upton i stället för på Larry David, säger en talesperson från bolaget.