Film

Tucker och Chan redo för Rush hour 4

Men regissören bakom filmserien anklagas för våldtäkt

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Det är 11 år sedan tredje filmen i den våldsamt lukrativa ”Rush hour”-serien.

Men nu säger en av seriens stjärnor, Chris Tucker, att han och Jackie Chan ska göra en fjärde film.

Frågan är vem som ska regissera. Brett Ratner, som gjorde de tre föregångarna, har anklagats för sexuella övergrepp.

Chris Tucker, 46, medverkade häromdagen i en podcast för kanalen ESPN. Där bekräftade han att det blir en ”Rush hour 4”.

– Det är på gång. Det kommer att bli den största ”rushen” av alla ”rusher”. Jackie är redo och vi vill göra det här så att folk aldrig ska glömma det, sa han i podcasten, enligt Screen Rant.

”Rush hour”-filmerna parade samman två omaka poliser, Lee (Chan) från Hongkong och James Carter (Tucker) från Los Angeles. Den första filmen kom 1998, uppföljarna 2001 och 2007. De blandade humor, action och kampsport och blev stora kassasuccéer världen runt. Att filmerna påminde väldigt mycket om ”Dödligt vapen” var publiken beredd att förlåta. Eller applådera?

Filmserien gjorde en stjärna av Chris Tucker och breddade Jackie Chans skara av fans.

En tv-serie följde 2016, dock med andra skådespelare i huvudrollerna. Det projektet uppskattades inte av publiken, utan lades ner efter bara 13 avsnitt.

”Handlar inte om pengar”

Chan, 63, tycks ha varit mer sugen på att göra ”Rush hour 4” än Tucker. I en intervju från i oktober sa Chan följande:

– Det handlar inte om pengar, utan om att hitta rätt tid att göra filmen. Om vi inte gör det kommer vi att vara gamla gubbar i ”Rush hour 4”. Jag sa till Chris Tucker: Innan vi blir gamla, kan vi snälla göra ”Rush hour 4”?

Frågan är dock vem som ska regissera. De tre filmerna är gjorda av Brett Ratner, som även var inblandad som producent i tv-serien. Han var dock en av alla mäktiga Hollywoodmän som avslöjades under höstens Metoo-kampanj. Som Nöjesbladet tidigare har berättat anklagades Ratner för flera fall av våldtäkt, övergrepp och olämpligt beteende.

Kan överleva utan Ratner

Bland de stjärnor som har trätt fram finns Olivia Munn, Natasha Henstridge och Ellen Page. En skådespelare som medverkade i ”Rush hour 3”, Sarah Shahi, hävdar att regissören sextrakasserade henne under inspelningen.

Men nog ser det ut som en chans för Tucker och Chan att visa att konceptet överlever utan Ratner.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Brett Ratner

Jackie Chan

Chris Tucker