Final Fantasy-spelen

Värvar stjärnor när succéspelet blir film

Av: 

Erik Åberg

FILM

Här återförenas ”Game of thrones”-skådespelarna – i ny miljö.

När succéspelet ”Final fantasy XV” blir film spelar kollegorna huvudkaraktärerna.

– Jag älskar vad jag har sett så långt, sa Lena Headey under ett pressevent.

Under ett pressevenemang i Los Angeles avslöjades det att världen i spelet ”Final fantasty XV” blir film. Senare i år kommer filmen ”Kingsglavie final fantasy XV” släppas.

I samband med nyheten visades också filmens första trailer, som fick fansen att jubla. Men överraskningarna slutade inte där. Även huvudrollsinnehavarna presenterades.

Älskar starka kvinnor

Skådespelarna Lena Headey och Sean Bean från ”Game of thrones” återförenas för att göra rösterna till prinsessan Luna Freya och Regis Lucis Caelum.

Sist de jobbade tillsammans porträtterade de Cersei Lannister respektive Eddard 'Ned' Stark, men nu tar de sig alltså an nya karaktärer.

– Jag älskar Luna. Hon är vacker, modig och har en enorm styrka. Ni vet hur mycket jag älskar starka kvinnliga karaktärer, sa Lena Headey.

Fler stjärnor värvades

Men filmen värvade även en skådespelare från en annan succéserie. ”Breaking bad”-stjärnan Aaron Paul gör rösten till karaktären Nyx.

– Jag är väldigt väldigt väldigt spänd. När jag läste manuset och de beskrev en helt fantastisk värld för oss att vara i kunde jag inte vänta med att dyka in i den, sa Aaron Paul under presskonferensen.

Hemlighetsmakeriet kring filmen har varit stort. Men efter tre års arbete skildras nu spelvärlden på film i ”Kingsglavie final fantasy XV”.

Precis som filmen har spelet, som släpps den 30:e september, knutit an till en världsstjärna. Det är nämligen Florence and the machine som tolkar Ben E Kings ”Stand by me” i spelets trailer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Frankrike–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Alicia Vikander: ”Jag äter mer än jag gjort i hela mitt liv”

ÄMNEN I ARTIKELN

Final Fantasy-spelen

Aaron Paul

Sean Bean

Game of thrones