Vikander om första tiden med Fassbender

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Bodde tillsammans i avskild fyr

1 av 2

Fassbender fanns där för Alicia när hon kände sig orolig över en ny filminspelning.
Han bad henne om tips kring sitt skådespelande, vilket hon uppskattade, berättar hon i en stor intervju med Vanity Fair.
– Det var ett fint sätt att släppa in mig, säger hon i intervjun.

Michael Fassbender och Alicia Vikander i ”Fyren mellan haven”.
Michael Fassbender och Alicia Vikander i ”Fyren mellan haven”.

Oscarvinnande Alicia Vikander, 27, är tillsammans med skådespelaren Michael Fassbender, 39. Paret är väldigt privata med sin kärlek men i en stor intervju med Vanity Fair berättar Vikander nu om första tiden tillsammans.
I filmen ”The light between oceans”, som har premiär senare i år i Usa spelar de man och fru. Regissören till filmen tycker om att överraska sina skådespelare och tog utan förvarning med Vikander till en avskild fyr mitt i natten, skriver Vanity Fair. Väl framme fick hon veta att skådespelarna skulle bo tillsammans i fyren i en månad. Enligt Vanity Fair kände sig Alicia både rädd och ensam. Men fick genast stöd av Fassbender.
– Han var väldigt gullig som släppte in mig. Han sa ”Kan du snälla ge mig tips. Vad tycker du att jag ska göra? Det var ett fint sätt att släppa in mig”, säger hon i intervjun.

En imponerad Fassbender

Från början ville Fassbender inte bo i fyren, men han är imponerad över Vikanders beslutsamhet, säger han i intervjun.
– Hon tar ingenting för givet. Man ser det med flera av de unga skådespelerskorna, det finns ett mod som inte syns på samma sätt hos manliga skådespelare. Jag märkte det hos Lupita Nyong’o i filmen ”12 Years a Slave”. Det här fokuset och förståelsen för att det finns en möjlighet för dig och du ska ta den.

Han fortsätter:
– Hon har inget emot att ta en karaktär till en mörk plats. Hennes nivå av engagemang gjorde att jag fokuserade och såg till att jag själv var engagerad, säger han.

Är som basketstjärnor

Filmens regissör, Derek Cianfrance, är inte förvånad över parets kemi.
– Det jag såg var två duktiga personer som var så stöttande mot varandra, som verkligen lyfte varandra, och pushade varandra. Michael och Alicia, de var som Michael Jordan och Scotty Pippen. De skulle göra varandra bättre. Och de var bättre tillsammans, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM