Filmrecensioner

Bra veteraner i pratig seniorthriller

Av: 

Jens Peterson

Michael Caine och Ray Winstone.
Michael Caine och Ray Winstone.

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

King of thieves
Regi James Marsh, med Michael Caine, Michael Gambon, Jim Broadbent, Ray Winstone, Charlie Cox, Tom Courtenay.

THRILLER Skickliga brittiska veteraner i verklig historia om en kupp 2015 i Londons diamantkvarter. Michael Caine spelar ledaren för ligan som bryter sig in i värdeboxar under påskhelgen och stjäl kontanter, juveler och guld för cirka 200 miljoner kronor.
I upptakten får vi se Caines rollfigur med sin sjuka hustru, och vid hennes begravning samlas de kriminella. Seniorer med olika krämpor som förs samman av en ung man (Charlie Cox) med en viktig ingång till värdesakerna i Hatton garden.
Det är inte sympatiska eller harmoniska män, och det uppstår slitningar redan i förberedelserna och under kuppen. Efteråt är de snabba att misstänkliggöra varandra. Dessutom sprider de oförsiktigt spår som polisen kan följa.
Filmens behållning är att se Michael Caine, Tom Courtenay och de något yngre Jim Broadbent och Ray Winstone göra varianter av skrämmande män de spelat genom olika årtionden. De är trovärdiga som opålitliga män. Pratar mycket om vänskap och lojalitet men blir snabbt misstänksamma, bittra och giriga. Filmbilder från förr visar dem som unga råskinn.
Ett drama i pensionärstakt som bygger mer på dialog än kuppspänning.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Michael Caine