Film

Kärlek i glömskans tid

Idén är bra, men ”Little fish” luktar skrivbord

Av: 

Emma Gray Munthe

”Little fish”

”Little fish”

Foto: © 2021 Emma & Jude, LLC. All Rights Reserved.

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Little fish

Regi Chad Hartigan, med Olivia Cooke, Jack O'Connell, Raúl Castillo and Soko

FILMRECENSION I ”Little fish” har en pandemi brutit ut, och de som smittas tappar minnet bit för bit eller allt på en gång. Idén är bra, genomförandet sämre.

DRAMA "Jag var så ledsen dagen då jag träffade dig. Jag kan inte minnas varför." Berättarrösten är Emmas (Olivia Cooke), och hon leder oss mellan ögonblick i relationen med Jude (Jack O'Connell). Första mötet, första kyssen, inflytt. Minnesbilder i slowmotion med fest, vänner, tomtebloss och skratt – men av den melankoliska tonen och militärbilarna på gatorna förstår man att det där ligger bakom dem nu: en pandemi har brutit ut, och de som smittas tappar minnet bit för bit eller allt på en gång. 

Filmen tjänar inte riktigt på att gränsen mellan pandemifiktion och verklighet är en helt annan nu än när filmen spelades in 2019, men grundidén är bra. Genomförandet sämre. För många repliker och situationer låter och luktar skrivbord – men ger ändå gott om utrymme för ångest och existentiell svindel. Vem är man om man kommer ihåg varken hur man varit eller vem man blivit? Vad händer med kärlekarna? Tänk om?
"Little fish" släpps digitalt 10 maj.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Filmrecensioner