Filmrecensioner

Sentimental men charmig tidsresa med 80-talskänsla

Av: 

Karolina Fjellborg

”The Adam project”.
”The Adam project”.

FILM

FILMRECENSION Ryan Reynolds åker tillbaka i tiden och möter sitt yngre jag, i Netflix ”Tillbaka till framtiden”-inspirerade ”The Adam project”.

Betyg: 3 av 5 plus

The Adam project

Av Shawn Levy, med Ryan Reynolds, Walker Scobell, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Catherine Keener, Zoe Saldaña.


SCI-FI Ryan Reynolds kör sin bekanta, sarkastiskt vitsiga stil i Shawn Levys familjevänliga sci-fi-äventyr ”The Adam project”.

Här spelar han Adam Reed. En tidsresande pilot från framtiden, som kraschlandar i 2022, och bildar lag med sitt kaxiga men ensamma unga jag (Walker Scobell) för att stoppa tidsresor från att uppfinnas och i förlängningen rädda världen. Eftersom den maktfullkomliga skurken Maya Sorian (Catherine Keener), som är honom hack i häl med sina hejdukar, missbrukar tekniken för egen vinning.

För att klara uppdraget måste Adam och Adam resa tillbaka ytterligare i tiden, för att söka upp sin (i nutid) nyligen avlidne pappa Louis (Mark Ruffalo) – en vetenskapsman som uppfann den magnetiska partikelaccelerator som senare skulle komma att möjliggöra tidsresor. Men strapatsen innebär också en känslomässig resa, där den vuxne Adam konfronterar en pappa som försummade honom, letar efter sin stora kärlek (Zoe Saldaña), och lär den unge Adam att tro på sig själv, vara snäll mot sin sörjande mamma (Jennifer Garner), och stå upp mot sina mobbare.

Efterhand tar sentimentaliteten tyvärr över fullständigt. Men innan det händer har ”The Adam project” redan vevat in en med sin charm, sin humor, sitt perfekta ihopparande av Reynolds och Scobell, och sina oerhört tacksamma vibbar av ”Tillbaka till framtiden” och Steven Spielbergs 80-tal i största allmänhet.


”The Adam project” har premiär på Netflix den 11 mars.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

GUIDE: 10 filmer slåss om tyngsta statyetten

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Ryan Reynolds

Netflix

Mark Ruffalo

Jennifer Garner