”Jackass” möter dumvarianten av ”Borat” i ”Bad trip”

”Bad trip”.
”Bad trip”.

FILMRECENSION Netflix dolda kamera-komedi ”Bad trip” är överlag mer äcklig än rolig – men den har en viss korkad tjuskraft.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Bad trip
Regi Kitao Sakurai, med Eric Andre, Lil Rel Howery, Tiffany Haddish, Michaela Conlin.


KOMEDI Svenske Ludwig Göransson har gjort musiken till den här kroppsvätskehumorn av och med Eric Andre, mest känd från Adult Swim-serien ”The Eric Andre show”.
Här jobbar han någonstans i skarven mellan ”Jackass” och en betydligt mindre sofistikerad och satirisk variant av ”Borat”.
Den tunna och aldrig speciellt roliga ramhandlingen är en kompisrulle i vilken Chris Carey (Andre) och hans bästa kompis Bud Malone (Lil Rel Howery) gör en roadtrip från Florida till New York i hopp om att Chris ska få till det med sin high school-förälskelse Maria Li (Michaela Conlin), samtidigt som de jagas av Buds kåkfarande och enormt aggressiva syster Trina (Tiffany Haddish), eftersom de har stulit hennes bil.

Men framför allt är ”Bad trip” en dolda kameran-komedi där intet ont anande människor blir vittnen till diverse nakenchocker, blodbad, kaskadspyor, mordhot och penisproblem.

(Ibland undrar man dock hur intet ont anande folk rimligtvis kan vara. Som när Andre går in i en gorillainhägnad på ett zoo, blir brutalt våldtagen av vad som helt uppenbart är en man i en gorilladräkt, och sedan direkt går in igen – och möter ett liknande öde för andra gången...)
Överlag mer äckligt än roligt, men med en viss korkad tjuskraft.


”Bad trip” finns att streama på Netflix.

Publisert:

LÄS VIDARE