Trubbel i trubbel

Animerade ”Trubbel” är uthärdlig för vuxna, lagom trevlig för barn

”Trubbel”
”Trubbel”

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Trubbel

Regi Kevin Johnson, med svenska röster av Kim Sulocki, Happy Jankell, Jesper Adefeldt, Filippa Åberg, Ayla Kabacas m fl

FILMRECENSION Hunden Trubbel har levt i en skyddad lyxtillvaro, men plötsligt måste han klara sig själv i den verkliga världen.

ANIMERAD BARNFILM Hunden Trubbel lever en skyddad lyxtillvaro, med butler, sidenkuddar att sova på, en limo att åka runt i – och en älskad baronessas famn att krypa in i. En morgon finns matte inte längre där, och ett par inte särskilt sörjande släktingar dundrar in i huset. De hinner slänga ut hund och annat de ser som värdelöst innan de får veta att de inte ärver ett öre om de inte först bevisar att de kan och vill ta hand om Trubbel. Letjakt utbryter, samtidigt som hunden försöker klara sig i den verkliga världen. 

"Trubbel" har en hel del gemensamt med de senaste årens andra animerade filmer med husdjur i huvudrollerna, men till skillnad från mycket annat är tempot inte hysteriskt. Det finns pauser att vila i, en handling att leva sig in i och som inte bara består av löryckta kaos staplade på varandra. Dessutom: hundar som slår sig, fisskämt, synkront dansande ekorrar och hjärtevärmande mys. Uthärdligt för vuxna, lagom trevligt för barn.

”Trubbel” har biopremiär 18 september.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN