Mejla

Stefan Hedmark

Här är första trailern för ”Top gun 2”

Tjurigt envis Tom Cruise flyger sina egna vägar efter 33 år

FILMTRAILER. ”Du borde vara en tvåstjärnig amiral vid det här laget. Ändå är du bara kapten. Varför?”

Det är en knivig fråga som Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) får i trailern för uppföljaren till ”Top gun”.

Vi har väntat 33 år på en uppföljare, men nu är det bara ett år kvar. Och här är första förhandstitten på en av nästa sommars storfilmer. ”Top gun 2” heter den på svenska, ”Top gun: Maverick” i original, och precis som i första filmen från 1986 har Tom Cruise huvudrollen som den envist egensinnige stridspiloten.

Trailern visar att intensiva, storslagna flygscener är något som även uppföljaren satsar på. Vi får även en titt på Ed Harris som Mavericks chef, den sortens officer som i det närmaste tycks ha gett upp tanken på att någonsin få Maverick att förändras.

I filmen har Cruises karaktär blivit instruktör och en av hans elever är en bekanting – Bradley (Miles Teller), son till ”Goose”, som spelades av Anthony Edwards i originalet. Val Kilmer återvänder som ”Iceman”, men annars är det i sammanhanget nya ansikten som gäller, däribland Jennifer Connelly och Jon Hamm.

Klyschorna lär vara lika garanterade som suveräna flygscener – det är lite roligt att se Cruise glida in i en slags roll som Clint Eastwood skulle vara bekväm med.

”Top gun 2” har svensk biopremiär den 17 juli 2020.

Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert: