Filmrecensioner

Charmig mix av musik, kärlek och humor

Av: 

Jens Peterson

Ethan Hawke, Rose Byrne och Chris O´Dowd.
Ethan Hawke, Rose Byrne och Chris O´Dowd.

FILM

Betyg: 4 av 5 plus

Juliet, naked

Regi Jesse Peretz, med Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O´Dowd, Lily Brazier, Phil Davis.

KÄRLEK Annie (Rose Byrne) bor i en tråkig brittisk kuststad och sköter bygdens museum. Hennes pojkvän Duncan är oroväckande musikintresserad, besatt av (påhittade) amerikanske stjärnan Tucker Crowe som varit osynlig i 25 år. Duncan driver en hemsida och diskussionsgrupp om Tucker Crowe och kan allt om musikerns låtar och liv. Tror han.
Annie försöker dela Duncans intresse, men är trött på dyrkandet. En cd med demoinspelningarna av Tucker Crowes mest berömda skiva ”Juliet” dyker upp. Duncan blir överlycklig. Annie skriver en negativ recension till hemsidan.
Och efter några dagar får hon ett mejl som tackar för sågningen. Från den riktige Tucker Crowe, som lever ett stilla liv på landet i USA. De får kontakt. Tucker Crowe (Ethan Hawke) dyker upp i England. Han är en charmig skitstövel som har flera barn med olika fruar, och ett dåligt samvete så att han nu lägger tid på sin yngste son.
Filmen bygger på en roman av Nick Hornby och har samma varma mix av humor, kärlek och musik som hans ”High fidelity”. Han är bra på att fånga hopplösa män.
Kärleksfulla ”Juliet, naked” sätter igång intressanta samtal om förhållanden, idoler, om musikens makt och konstnärer. Vem har rätt när artisten tycker sångerna är bluff, men de betyder mycket för fans som tolkar in sina egna liv?

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Nick Hornby

Ethan Hawke

Rose Byrne