Fick rollen på loppis

FILM

Rebecca Ferguson är tillbaka i rampljuset med ”En enkel till Antibes”

1 av 3 | Foto: Ett fynd Rebecca Ferguson, slog igenom i TV4-såporna ”Nya tider” och ”Ocean ave.” i början på 2000-talet. Sedan dess har det varit ganska tyst om den 27-åriga stockholmstjejen. Tills hon sprang in i Richard Hobert på en loppmarkanad i sin nya hemort, Simrishamn. Nu gör hon en av huvudrollerna i ”En enkel till Antibes”, som hade premiär på bio i förrgår.

MALMÖ. Hon sprang ihop med regissören Richard Hobert på en loppmarknad i Simrishamn. En vecka senare flögs Rebecca Ferguson, 27, till Norrland för att möta motspelarna i ”En enkel till Antibes”.

– Jag visste inte att det var Sven-Bertil Taube. En gentleman. Det finns för få av dem i dag, säger hon.

Tv-tittare med bra minne kommer kanske ihåg henne från TV4-såporna ”Nya tider” (1999–2001) och ”Ocean ave.” (2002) där hon hade framträdande roller.

– Jag var ju bara 16 år och tog ett aktivt val att sedan göra något annat. Plugga lite, jag gick ju aldrig gymnasiet. ”Ocean ave.” var kanske inte den bästa tv-serien, men att få bo ett år i Miami Beach, den upplevelsen var extremt rolig.

Sedan flera år tillbaka bor Rebecca i Simrishamn på Österlen i Skåne.

– Jag flyttade för jag var trött på Stockholm och av privata skäl. Min mor hade också flyttat ned.

”Allt gick så fort”

Vid det slumpmässiga mötet med Richard Hobert, som har sommarhus i trakten, frågade han efter arbetsprover. Han visste att hon var skådespelerska. Sedan gick det fort. Manusläsning, provscener, flyg till Norrland och möte med skådespelarna, inklusive legendaren Sven-Bertil Taube, som hon har de flesta scenerna med.

– Allt gick så fort, jag hann knappt reflektera förrän efteråt att jag jobbade med just Sven-Bertil Taube.

En spännande person

I filmen spelar Rebecca den åldrade mannen Georges hemhjälp Maria. Hon försöker både lura honom på pengar och stjäla saker av honom, men också hjälpa honom att förverkliga en dröm.

– Maria är så paradoxal i sina handlingar. Den clashen är så spännande.