Halle älskar vara gravid

FILM

Ville ha barn efter filmen med Bier: Det var meningen att jag skulle bli mor

1 av 3 | Foto: Halle med mage.

LONDON. Halle Berry gjorde en film med danska Susanne Bier.

Då kände hon sig säker – på att hon ville bli mamma.

Nu är Halle Berry, 41, glatt gravid och har en film med Oscarsrykte.

”Things we lost in the fire” är Susanne Biers, 47, första film i Hollywood, efter nordiska ”Freud flyttar hemifrån”, ”Livet är en schlager” och ”Efter bröllopet”.

Halle Berry kämpade för att få rollen. När hon fått den var inspelningen en upplevelse som satte djupa spår.

Om hur man hanterar sorg och död. Om att bilda familj.

Hennes hundar dödades

– Det var meningen att jag skulle bli mor, säger Halle Berry. Jag fick det budskapet väldigt tydligt när jag gjorde filmen, och det är ingen hemlighet att det infriades väldigt kort tid senare.

Halle Berry ser inget dåligt med att vänta barn. Att kräkas på morgnarna eller svettas eller bära rymliga plagg. Hon har älskat varje sekund av det och är nu i fjärde månaden.

I ”Things we lost in the fire” spelar hon en tvåbarnsmamma vars make mördas när han hjälper en kvinna. Mannens barndomsvän spelas av Benicio Del Toro. En missbrukare som hennes rollfigur föraktar. Filmen handlar om förståelse och förlåtelse.

Halle Berry säger att hon haft tur i livet. Inga i familjen har dött.

– Jag har många djur och två av mina små hundar blev dödade av en prärievarg på min bakgård. Jag blev rädd och kände mig skyldig.

I större delen av filmen är hon osminkad.

– Det kändes fantastiskt. Privat har jag aldrig smink, utom när jag gör intervjuer för annars skulle det bli någon sorts nyhet. Det var det första Susanne sa till mig: Du får inte ha smink och du får inte träna. Toppen.

Ogillar skönhetsprat

Hennes leende stelnar när folk frågar om skönhet.

– Jag är alltid förvånad när människor tror att ens utseende har något att göra med vad man upplever i livet. Jag har sett ut som mig själv hela livet. Jag har haft tragedier och triumfer. Hur man ser ut har noll betydelse för känslorna.