Enkelt, roligt och älskvärt fånigt i ”Bob’s Burgers”-filmen

”The Bob’s Burgers movie”.
”The Bob’s Burgers movie”.

FILMRECENSION När tv-serier blir långfilmer krämas det ofta på. 

Filmversionen av den animerade långköraren ”Bob’s Burgers” håller det däremot enkelt, och är i princip ett jättelångt avsnitt av tv-serien.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

The Bob’s Burgers movie

Regi Loren Bouchard och Bernard Derriman, med röster av H Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, John Roberts, Kristen Schaal, Larry Murphy. 


ANIMERAD MUSIKALKOMEDI Loren Bouchards animerade sitcom ”Bob’s Burgers” har, efter tolv säsonger i rutan, till slut ynglat av sig i den långfilm som har varit under utveckling sedan 2017.

Sommaren närmar sig och alla i hamburgerhak-familjen Belcher har problem. Föräldrarna Bob och Linda är i ekonomiskt trångmål, medan barnen Tina, Gene och Louise kämpar med ängsligheter som hör ungdomen till. Och när ett stort slukhål öppnar sig i asfalten utanför familjens restaurang, och Louise hittar skelettet efter en tivoliarbetare som försvann för sex år sedan, dras de dessutom in i ett mordmysterium.

Ambitionsnivån i berättandet ligger bara snäppet över gängse avsnitt av tv-serien, men humorn, charmen och den älskvärda fånigheten är intakt, tempot är bra, och karaktärerna är skickligt balanserade på gränsen mellan det stolliga och det relaterbara.

Okomplicerat, fyndigt och gulligt, med rutinerat röstarbete och roliga musikalnummer.

”The Bob’s Burgers movie” har premiär på Disney+ den 13 juli.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE