SVT: ”Jan är inte så jätteväl informerad”

FILM

Enligt Gunnar Carlsson på SVT Drama rör det sig inte alls om någon misslyckat försök till prutning från SVT:s sida.

– Jag tror inte Jan (Guillou) är så jätteväl informerad om det här, säger Gunnar Carlsson.

– Vi skulle förutom de två långfilmerna få en tv-serie där det skulle finnas nytt material, men det materialet finns inte. Då vill man inte betala samma pris, säger Gunnar Carlsson, programbeställare på SVT Drama.

Om den bristande kvaliteten säger han:

– När man gå in i ett sånt här projekt sätter man upp en bild av vad det ska vara, men jag har fått en känsla av att materialet inte motsvarar den bilden. Men jag förutsätter att SF fixar kvaliteten, säger Gunnar Carlsson.

– Om man tar bort all retorik tror jag att både vi och SF tyckte att det var synd att vi inte kunde fortsätta samarbetet, säger han.

Istället kommer SVT att satsa på någon annan serie till julhelgen 2009, då Arn-serien skulle ha sänts.

– Nu får vi utveckla en egen stor serie till julhelgen 2009. Det arbetet börjar på måndag, säger Gunnar Carlsson.

”Inte klart”

Johan Mardell, produktionschef på SF och exekutiv producent för Arn-projektet, tillbakavisar Gunnar Carlssons kritik.

– Det enda jag kan göra är att citera Gunnar Carlsson själv. Han var här för en dryg vecka sen och då sa han att han var, citat: ”oerhört imponerad”, säger Johan Mardell till Aftonbladet.se.

– Det det handlar om är att SVT vill ha längre avsnitt, men vi vill inte leverera så långa avsnitt. Vi tror inte att avsnitt av den längden gagnar den tv-serie som ska visas, säger han.

Enligt Mardell är det ännu inte klart att TV4 går in i projektet.

– TV4 ha visat ett starkt intresse, tillsammans med andra tv-kanaler. Naturligtvis är TV4 en jätteintressant part om man inte samarbetar med SVT, av de skäl som Jan (Guillou) för fram, säger Johan Mardell.

David Nannini Nilsson