Film

Chris Evans lägger av som Captain America

Planen: Att sluta efter de två kommande Avengers-filmerna

Av: 

Stefan Hedmark

Chris Evans börjar se sig om efter annat.
Chris Evans börjar se sig om efter annat.

FILM

Chris Evans har blivit filmstjärna tack vare rollen som Captain America i Marvel-filmerna. Nu planerar han att sluta spela superhjälten.

– Man vill lämna tåget innan de knuffar av en, säger han till New York Times.

Chris Evans, 36, hade småroller i en rad filmer innan han fick drömprojektet ”Captain America: The first avenger” 2011. Där spelade han en tunn kille som ville slåss för USA när landet drogs in i andra världskriget, men fick nobben. Efter att ha deltagit i ett hemligt experiment blev han en ”supersoldat”, Captain America.

Det blev ytterligare två framgångsrika filmer i ”Captain America”-serien, men Evans har även spelat superhjälten i flera andra Marvel-projekt, inte minst ”Avengers”-filmerna.

Om en månad ser vi honom igen på bio i ”Avengers: Infinity war”. Chris Evans spelade in både den samt ytterligare en ”Avengers”-film förra året.

Räknar med att det är sista gången

I höst kommer skådespelaren att komplettera scener för det sistnämnda projektet (som ska ha biopremiär nästa år), men enligt intervjun i New York Times räknar Chris Evans med att det blir sista gången som han tar på sig Captain Americas tights.

Han ger inte intryck av att längta efter att spela superhjälte mer.

– Om jag tänker på när jag är som gladast så är det inte på en filminspelning. Jag har slutat tänka på min karriär framöver. Jag gör bara det som jag känner mig mest kreativt sugen på. Jag är inte rädd för att lyfta foten från gaspedalen. Om någon säger i morgon att ”du är färdig, du får inte göra mer nu”, så är det okej, säger Chris Evans.

Som tillägger att han kan tänka sig att regissera. Eller skulptera. Eller snickra.

Gjorde debut på Broadway

Under inspelningarna av de två ”Avengers”-filmerna förra året tackade Chris Evans ja till en roll i pjäsen ”Lobby hero”. Det blev hans Broadwaydebut. Pjäsen spelas just nu, fram till den 13 maj.

Vad som händer sedan är mer oklart. Men han har även spelat in ”The Red Sea diving resort”, en dramafilm med verklighetsbaserad bakgrund som handlar om judiska flyktingar.

Enligt intervjun i New York Times tog Chris Evans en ettårig paus även efter den tredje ”Captain America”-filmen. Då fixade han med huset i Boston och umgicks med familjen.

Om det här verkligen blir det sista vi ser av Evans som Captain America återstår att se. Grejen med Marvel är förstås att filmerna är fullpackade av karismatiska superhjältar och kanske inte beroende av om kaptenen är med eller inte.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!


Captain America har en liten gästroll i ”Spider-man: Homecoming”.

Tre andra Marvelfilmer där Chris Evans spelar Captain America

  • ”Thor: The dark world” (2013)
  • ”Ant-man” (2015)
  • ”Spider-man: Homecoming” (2017)
Publisert:

LÄS VIDARE

”Supersugen” – så gick det sen för stjärnorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Chris Evans

Marvel