Elwin Frenkel lämnar Filminstitutet

Foto: Cissi Elwin Frenkel.
FILM

Cissi Elwin Frenkel lämnar sin tjänst som vd för Svenska Filminstitutet. Hon går vidare till att bli chefredaktör och vd för tidningen Chef. Elwin Frenkel tillträder på sin nya tjänst den 1 mars.

– Jag är så glad över att ha fått vara med dessa fyra år när så mycket hänt inom svensk film. Allt från framgångarna på hemmaplan till genomslaget på världsscenen, när svensk film regerade världen med "Millennium"-trilogin, Hollywood plockade upp våra stora talanger och när de svenska dokumentärerna påverkade världspolitiken.

– Jag känner en enorm ödmjukhet för och kärlek till alla de filmskapare som jobbar under svåra villkor och ändå förverkligar alla dessa filmer, säger Cissi Elwin Frenkel i ett pressmeddelande.

Bengt Toll, tidigare vice vd för Filminstitutet, går in som tillfällig vd för Svenska Filminstitutet i stället för Cissi Elwin.

Cissi Elwin Frenkel har varit vd för Svenska Filminstitutet sedan i augusti 2006. Hon arbetade tidigare som journalist, bland annat som chefredaktör för ICA-Kuriren mellan 2000 och 2005 och förutom som programledare på Sveriges Television.

Hon har varit sjukskriven från sitt jobb som vd på Filminstituetet sedan i augusti.

TT Spektra