Sanna Lenken

Magnifikt skådespel i tonsäker film

Av: 

Karolina Fjellborg

FILM

Så många Betyg: 1 av 5 plus får Min lilla syster ”Berörande film om ätstörningar, kroppsideal och systerskap”

Unga begåvningar. Amy ”Diamond” Deasismont, till höger, och framförallt Rebecka Josephson briljerar.
Unga begåvningar. Amy ”Diamond” Deasismont, till höger, och framförallt Rebecka Josephson briljerar.

DRAMA Självlysande rollprestationer av två väldigt begåvade unga skådespelerskor, i en fin, tonsäker och mycket berörande film om ätstörningar, kroppsideal och systerskap.

Sanna Lenkens ”Min lilla syster” har redan blivit uppmärksammad vid diverse filmfestivaler, och förtjänar verkligen all kärlek den har fått.

Titelns ”lilla syster” syftar på storasystern Katja (Amy Deasismont). Hon är smal och vacker och en lovande talang inom konståkning. Men hon är också lynnig, och har enorma krav på sig själv och sin kropp.

Vi lär känna henne genom ögonen på lillasystern Stella (Rebecka Josephson), som är på väg in i puberteten. Hon är klumpigare på isen och har hamnat lite i skymundan på hemma­plan, och ser på sin syster med en blandning av beundran och avundsjuka.

När hon upptäcker att Katja lider av en accelererande ätstörning, hamnar hon i kläm mellan olika lojaliteter och i onåd hos sin manipulativa syster.

”Min lilla syster” angriper känsliga ämnen och viktiga frågor med humor, värme och insikt. Lenken har hittat den perfekta balansen mellan kärlek och rivalitet i skildringen av systrarnas relation. Och Josephson gör en sannerligen magnifik insats, jämförbar med Abigail Breslins genombrottsroll i ”Little miss Sunshine”.

ANNONS

Jämför kreditkort till semestern! Vilka förmåner passar dig?

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Lenken

Filmrecensioner