Persbrandt ersätter Gustafsson i ”Tårtgeneralen”

Filip Hammar: ”Vi är överlyckliga”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

FILM

Robert Gustafsson har hoppat av filmen ”Tårtgeneralen”.

Nu kliver Mikael Persbrandt in i hans ställe, skriver SF i ett pressmeddelande.

– Mikael Persbrandt har hela tiden varit vårt förstaval, säger Filip Hammar i pressmeddelandet.

Robert Gustafsson meddelade tidigare under dagen att han hoppar av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons film ”Tårtgeneralen”. Anledningen är att han inte tycker att manuset håller.

– För att kunna gå helhjärtat in i ett projekt så måste manus kännas bra och vara helt i mål. Nu är det inte riktigt det, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Huvudrollen som karaktären Hasse P kommer nu istället att spelas av Mikael Persbrandt, enligt ett pressmeddelande från SF. Enligt Filip Hammar ville han och Wikingsson ha Persbrandt från första början.

– Mikael Persbrandt har hela tiden varit vårt förstaval. Vi var i kontakt med honom redan för tre år sen. Men vi insåg snabbt att han var alldeles för upptagen med andra projekt, och att han inte skulle bli tillgänglig på flera år. Men nu har vi löst detta! Och vi är, såklart, överlyckliga över att ha Sveriges i särklass bäste skådespelare ombord, säger Filip Hammar i pressmeddelandet.

”Gripande och sorgligt”

Filmen är baserad på Hammar och Wikingssons bok med samma namn som utspelar sig i Köping och handlar om att Hasse P ska försöka baka världens längsta smörgåstårta.

Persbrandt kommer att spela mot Helena Bergström och Tomas von Brömssen.

– Vi tror oss ha ett manus som är roligt, dråpligt och egensinnigt. Men också gripande och sorgligt. Och med den här fantastiska casten har vi alla förutsättningar att förverkliga de visioner vi har för ”Tårtgeneralen”. Vi har satt ihop ett dream team. Tillsammans ska vi skapa stordåd, säger Fredrik Wikingsson i pressmeddelandet.

Gustafssons avhopp tar duon med ro.

– Vi har stor respekt för Robert som yrkesman. Och önskar honom lycka till med framtida projekt, säger Filip Hammar i pressmeddelandet.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Filip Hammar som hänvisar till pressmeddelandet.

Nöjesbladet söker Mikael Persbrandt.

Publicerad:

LÄS VIDARE