Netflix-action med Mark Wahlberg i sin naturliga miljö

”Spenser confidential”.
”Spenser confidential”.

FILMRECENSION Mark Wahlberg är på sin mammas gata – bokstavligt talat – i sitt senaste samarbete med Peter Berg. Den Boston-baserade actionkomedin ”Spenser confidential”.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Spenser confidential
Regi Peter Berg, med Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin, Iliza Shlesinger, Bokeem Woodbine, Marc Maron.


ACTIONKOMEDI Mark Wahlberg spelar en snubbe från Boston, som är en förbaskat bra kille innerst inne men hela tiden hamnar i slagsmål, bland irländska barer, boxningsringar och Red Sox-fans – i en film regisserad av Peter Berg, som han tidigare har gjort ”Lone survivor”, ”Deepwater horizon”, ”Patriots day” och ”Mile 22” tillsammans med.
Han är med andra ord på sin mammas gata i ”Spenser confidential”. (Faktiskt bokstavligt talat, då delar av filmen är inspelad på just den gata där han bodde som ung).
Rollen han spelar är den som ex-snuten Spenser, som har suttit inne i flera år för att ha misshandlat sin korrupta chef. Nu är tiden inne för hans frigivning, men han hinner inte ens börja på sitt nya, fredliga liv förrän det dyker upp nya fula fiskar som han måste nita för att det är ”det rätta att göra”.
Hans korrupta chef hittas nämligen mördad, och när en hederlig gammal kollega sätts dit för mordet rycker Spenser in, och börjar nysta i en härva av köpta poliser, dominikanska gatugäng och smutsiga politiker och investerare. Till sin hjälp har han den djurälskande jätten Hawk (Winston Duke), sin gamla boxningstränare och mentor (Alan Arkin) och sin eldiga före detta (Iliza Shlesinger).
”Spenser confidential” (som är löst baserad på en bok om privatdeckaren Spenser, som från början skapades av författaren Robert B Parker och på 80-talet figurerade i tv-serien ”Spenser: For hire”) är klart tonmässigt förvirrad, och sällan så rolig som den vill vara. Och huvudrollsinnehavaren mer eller mindre ringer in sin insats, ärligt talat.
Men om man, som undertecknad, gillar Mark Wahlberg, finns det ändå en viss behållning med att så att säga se honom i sitt naturliga habitat, och Marc Maron, Bokeem Woodbine och Post Malone (som gör sin skådespelardebut) bjuder på fina birollsinsatser.


”Spenser confidential” har premiär på Netflix i dag, den 6 mars.

Publisert:

LÄS VIDARE