Snöman på flykt genom Kinas olika landskap

Peng, snömannen, Yi och Jin på flykt.
Peng, snömannen, Yi och Jin på flykt.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Förfärliga snömannen

Regi Jill Culton/Todd Wilderman, med röster av Dominique Pålsson Wiklund,  Melker Duberg. Frank Dorsin, Hanna Dorsin, Jacob Nordenson, Annica Smedius, Emma Molin.

 

ÄVENTYR Tonårsflickan Yi bor i en kinesisk storstad med sin mamma och mormor. Yi sörjer sin pappa som är död och brukade spela fiol för henne. Yi går upp på hyreshusets tak och spelar och där stöter hon ihop med en yeti, en snöman som vi sett rymma från otäck fångenskap.
Snömannen jagas av ond rik man med en armé av elakingar. Yi gömmer snömannen,de blir vänner och flyr genom Kina på väg mot Himalaya och de höga berg som är snömannens hem. Och tänk. Yi och hennes pappa skulle gjort en resa genom Kina, och nu möter hon samma vackra och spännande landskap som hon sett på pappas vykort. Som sällskap har de två grannnar i huset. En basketspelande yngre kille och en fåfäng tonårskille som Yi i hemlighet kollat in.
Det blir turistreklam för Kinas natur och en del slapstick. Inte så spännande dock, eftersom snömannen har magiska krafter som när som helst kan användas om våra hjältar hamnar i knipa.
Ännu en sagofigur som hjälper människor hitta sina mänskliga sidor.

Publisert:

LÄS VIDARE