Klassisk matiné med Harrison Ford och digital hund

Harrison Ford och Buck.
Harrison Ford och Buck.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Call of the wild - skriet från vildmarken
Regi Chris Sanders, med Harrison Ford, Omar Sy, Dan Stevens, Cara Gee samt Terry Notary (performance caption som hunden Buck).

ÄVENTYR Svenska titeln borde vara ”Lockropet från vildmarken”. Tama hunden dras till sina vilda släktingar vargarna. Människan vill gå så långt som möjligt ut i skogen bort från andra människor. Inte för att hitta guld utan för att hitta sig själv. Naturen lockar.
Jack London skrev den här och likartade ”Varghunden” om guldruschen i Alaska på 1800-talet. Om djur som hamnar hos olika ägare och behandlas gott eller förfärligt. Hunden Buck presenteras som en bortskämd familjehund i det rikaste hemmet i soliga småstaden Santa Clara i Kalifornien. Han rövas bort och säljs som slädhund i Alaska. Där lär han sig bli en del av flocken, och utmanar den ledande draghunden.
Buck och de andra djuren i filmen är digitala skapelser, vilket ger frihet att skapa hisnande äventyrsscener och stor dramatik. Det frestar också filmmakarna att ge djuren mer mänskliga drag och ansiktsuttryck. Det är inte alltid lätt att tro på filmens illusion att Buck är en jättehund.
Harrison Ford är pålitligt väderbiten och grymtande charmig som filmens berättare och vänligaste ensamvarg. Omar Sy använder sin komiska talang i rollen som brevbärare med slädhundar, och Dan Stevens från ”Downtown abbey” är en klassisk grym matinébov. Ny teknik, gammaldags äventyr.

Få full koll på allt om nya filmer - följ Aftonbladet Nöje på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE