Adoption

Starka känslor om att adoptera barn

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

I trygga händer

Regi Jeanne Herry, med Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez, Olivia Côte, Clotilde Mollet, Bruno Podalydès.

drama

”I trygga händer”.
”I trygga händer”.

Vem får adoptera ett barn och vilka krav ställs på dem?

Denna franska film skildrar detta ur en lite annorlunda infallsvinkel.

Nästan vem som helst kan skaffa barn genom ett samlag.
Det är betydligt svårare att göra det genom att adoptera. ”I trygga händer” har en nästan dokumentär känsla i sin skildring av hur det går till i Frankrike.
Theo föds i den franska staden Brest vid atlantkusten. Den unga mamman vill inte alls anknyta till sonen utan vill omedelbart lämna bort honom för adoption. Och så börjar en process som pågår under tre månader. Vi följer ensamstående 41-åriga teaterarbetaren Alice (Élodie Bouchez) som i tio år, först med partner, sedan som ensam, försökt få adoptera ett barn. Vi följer Jean (Gilles Lellouche) som redan haft flera fosterbarn och som nu blir ansvarig för lilla Theo tills myndigheterna hittar rätt föräldrar. Och vi följer just dem – läkare, sjuksköterskor, socialarbetare, psykiatriker och andra – som är inblandade i adoptionsprocessen. Sandrine Kiberlain spelar kvinnan som leder den.
Bebisen må vara ursöt, men filmen värjer inte för de mångbottnade känslor som uppstår i denna process. Rädslan hos socialarbetarna att välja fel föräldrar eller rädslan hos de utvalda att inte klara av uppgiften om man får en bebis.
Välgjord vardagsrealism, med starka känslor.

ANNONS

Vinterrea hos Ellos - Spara upp till 50% på tusentals varor! Få 20 % extra rabatt på rean - ange rabattkod: 455701

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bästa biofilmerna som släpps direkt till din tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Adoption