Netflix

Galet dålig buddy cop-komedi med ultravulgär unge

Av: 

Karolina Fjellborg

”Coffee & Kareem”.
”Coffee & Kareem”.

FILM

FILMRECENSION Det stora problemet med Netflix-komedin ”Coffee & Kareem” är inte att den är så galopperande politiskt inkorrekt. Utan att den är så tråkig.


Betyg: 1 av 5 plus
Coffee & Kareem
Regi Michael Dowse, med Ed Helms, Terrence Little Gardenhigh, Taraji P Henson, Betty Gilpin, RonReaco Lee.


KOMEDI En småtöntig vit snut och en svart 12-åring som spyr ur sig vulgariteter bildar ett ofrivilligt par i Michael Dowse ”Coffee & Kareem”, som vill vara en nutida, uppkäftig motsvarighet till 80-talets attitydfyllda buddy cop-komedier men vars humor är fullständigt tondöv och helt saknar den kick som den kafferefererande titeln utlovar.

Detroit-polisen James Coffee (Ed Helms, i en för honom typisk roll) har börjat dejta Vanessa (Taraji P Henson), som vill att han ska försöka bonda med hennes son Kareem (Terrence Little Gardenhigh). Men Kareem – som inte bara låter som Eddie Murphys och Richard Pryors kärleksbarn utan även har ett bisarrt kontrollbehov som gränsar till det hederskulturella – har andra planer. Och efter en långsökt händelseutveckling vars enda poäng är att få actionhjulen att börja snurra, blir Coffee ditsatt för både polismord och kidnappning, och han och Kareem slungas ut i en härva av knarkaffärer, biljakter, skottlossningar, strippklubbar, sexmotell och korrupta snutar.

Dialogen är fylld till brädden av grova haranger, som helst kretsar kring ras, gaysex och pedofili, men det stora problemet med den här filmen är inte att den är så galopperande politiskt inkorrekt – utan att den är tråkig, att skämten saknar stuns och att de som ska leverera dem känns illa regisserade.
Visst finns det ett par guldkorn att hitta i sopberget, och ”GLOW:s” Betty Gilpin ger hysteriska 200 procent i en biroll som inte på något sätt är rimlig men ändå piggar upp. Men det räddar inte ”Coffee & Kareem” från att vara ett hopplöst slöseri med tid.


”Coffee & Kareem” har premiär på Netflix den 3 april.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Bästa biofilmerna som släpps direkt till din tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Filmrecensioner