Krystad och rörig ny Maleficent

Ändå ett okej bioäventyr med ett gulligt budskap

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Maleficent 2: Ondskans härskarinna

Regi Joachim Rønning, med Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley m fl.


FANTASY. När första filmen slutade hade det visat sig att Maleficent – baserad på den onda fén från Disneys animerade "Törnrosa" – var missförstådd mer än ond, och hennes älskade fosterdotter Aurora kröntes till drottning över féernas rike. Då stod prins Phillip och hejade på Aurora i kulisserna, nu ska han fria.

De unga tu vill leva lyckliga i alla sina dagar, Maleficent har svårt att släppa taget, Phillips far ser giftermålet som en chans att förena féernas och människornas rike i harmoni och Philips mamma har en helt egen uppsättning baktankar.

Med propaganda och falsk information vill hon skapa skräck, kaos och splittring – och lyckas också.

"Maleficent" var en mörk, visuellt pampig, mäktig och varm saga om att välja sin familj. "Maleficent‌ ‌2:‌ ‌Ondskans‌ ‌härskarinna‌" är inte helt oväntat en mer dussinartad, lite våldsammare och mer actionbetonad historia som liksom mycket annan fantasty spårar ur i stora fältslag som håller på alldeles för länge.

Intrigen är krystad och rörig, men inte värre än det mesta annat i genren och på det stora hela är det ett helt okej och spännande bioäventyr – och innehåller också det gulliga budskapet att i de flesta krig finns inga vinnare.

”Maleficent 2” har biopremiär på fredag, den 18 oktober.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE