Mejla

Stefan Hedmark

Bill Murray, Iggy Pop och Tom Waits – i en ny zombiefilm

Kultregissören Jim Jarmusch satsar på sommarens uddaste blodstänkare

FILMTRAILER. Just när du trodde att hela zombiefilmsgenren var död och begraven går en av de verkliga kultfilmsregissörerna bananas med en zombiekomedi. Och vilken rollista han har samlat...

Ända sedan genombrottet i mitten av 1980-talet har Jim Jarmusch varit en av de tongivande regissörerna inom amerikansk indiefilm, med verk som ”Stranger than paradise” och ”Down by law”. 2014 gjorde han en rätt så sågad vampyrfilm, ”Only lovers left alive”, som dock fick Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus av undertecknad i Nöjesbladet.

Nu återvänder han till filmmonstren, fast i ”The dead don’t die” är det zombies som gäller. Att döma av trailern är tonen betydligt muntrare än i ”Only lovers left alive”, då vi följer några småstadspoliser som tampas med ett zombieutbrott.

Tilda Swinton var med i vampyrfilmen och medverkar även här, nu som en skotsk kvinna som jobbar på ett bårhus. Överhuvudtaget är det en mycket färgstark rollista. Eller vad sägs om Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Selena Gomez, Iggy Pop, RZA, Tom Waits, Danny Glover och Steve Buscemi?

Det råder inget tvivel om att det här är en Jarmusch-film med ovanligt stor potential att tjäna en hacka åt regissören. Trailern skvallrar om att det här kan bli riktigt kul.

Det är oklart när ”The dead don’t die” kommer till Sverige, men i USA har den biopremiär den 14 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE