Lågspänning i actionthriller med kokande Gerard Butler

Gerard Butler letar efter sin fru.
Gerard Butler letar efter sin fru.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Last seen alive

Regi Brian Goodman, med Gerard Butler, Jaimie Alexander, Russell Hornsby, Ethan Embry.

THRILLER Gerard Butler har den ena huvudrollen. Musiken den andra. Det jobbas mycket med olycksbådande klanger när manuset och bilderna inte räcker för att skapa högspänning.

Butler spelar Will Spann. I filmens början kör han sin fru Lisa (Jaimie Alexander) mot hennes föräldrahem. Strax innan de är framme måste han tanka.

Lisa går för att köpa vatten. Och försvinner.

Vi som ser filmen vet lite mer än Will, och den lokala polisen som snabbt kallas in. Will blir mer och mer frustrerad när timmarna går och han tycker polisen är för passiva. Och blir förbannad när chefspolisen (Russell Hornsby) börjar fråga ut Will om äktenskapet.

Där det krisat. I tillbakablickar får vi veta mer om Will och Lisa och deras samlevnadsproblem i lyxvillan vid kusten.

”Last seen alive” har några spännande scener, men det är mycket väntan och många närbilder på en allt mer kokande Gerard Butler. Sakta stiger trycket inom honom, och den lugnt resonerade make vi först möter i bilen har snart blivit en explosiv actionman som slår hårt för att försöka hitta och rädda sin Lisa innan det är för sent.

Sam Ewing har skrivit musiken, som används dominerande för att tala om när det är fara på färde eller dags för eftertanke. Det räcker inte för att skapa nerv i den här tunna historien.

Publisert:

Ämnen i artikeln