E.M.D daggmaskar i ny film

FILM

”Min karaktär är hur skön som helst.”

1 av 3 | Foto: Foto: FELIPE MORALES
E.M.D är på väg att bli filmstjärnor. Erik Segerstedt, Danny Saucedo och Mattias Andréasson lånar ut sina röster till tre daggmaskar som bildar ett band i animerade familjefilmen ”Disco-Daggarna”.

Här repeterar E.M.D för Melodifestivalen – på film.

I en ny animerad film gör bandet debut på vita duken.

– Min karaktär är hur skön som helst. Lite Jack Black-feeling, säger Erik Segerstedt.

Det tisslas och tasslas om huruvida E.M.D kommer att medverka i Melodifestivalen 2009 eller inte.

Vad Christer Björkman än vill kommer bandmedlemmarna att uppträda i Melodifestivalen efter nyår – i alla fall på vita duken.

”Sjukt roligt”

– När Danny hade sett trailern sa han ”Du skulle passa som den lilla tjocka basisten”. Men då hade de inte bestämt vilka karaktärer vi skulle få än, säger Mattias Andréasson.

Danny Saucedo fick dock som han ville – och den senaste tiden har bandet spenderat otaliga timmar i en inspelningsstudio i Stockholm för att lära känna sina karaktärer.

– Det är sjukt roligt. Men jag var jättenervös innan. När det inte är ljud på är det ju bara en tecknad figur, men så fort man lagt på ljud blir det en levande karaktär, säger Mattias.

Så här beskriver han sin roll:

– Han heter Nisse, en lite knubbig kille som mest satsar på jobbet. Men Harry, som han är bra kompis med, vill göra discomusik och vara med i en tävling. Nisse är väldigt tveksam, men Harry pushar honom.

Mobbas av insekter

Huvudpersonen Harry spelas av Danny.

– Harry är uttråkad, bitter och känner att livet bara suger. Samtidigt är han mobbad av de andra insekterna, typ flugorna och tusenfotingarna. Men så dyker en musiktävling upp och då tänds ljuset i hans mörker, säger Danny.

Erik Segerstedts karaktär heter Jimmy.

Och enligt Erik själv påminner karaktären snarare om skådespelaren Jack Black än en ”Snygg-Erik”.

– Jimmy är en galen, halvt misslyckad snubbe som tror att han kan spela gitarr och det är bara rock’n’roll som gäller. Han hatar egentligen disco. Men han är hur skön som helst. Lite Jack Black-feeling, säger Erik.