Sexiga Clooney vill vara ungkarl

FILM

Nu regisserar han för första gången

1 av 3 | Foto: TVÅ NYA FILMER George Clooney, som dök upp med en skadad fot, tävlar med två filmer: "Solaris" och "Confessions of a dangerous mind". Den sistnämnda är hans regidebut.

BERLIN. Han var utsedd till världens sexigaste man.

Men nu känner sig George Clooney nerpetad från tronen av Brad Pitt.

- Det känns hårt. Vart ska en pensionerad sexbomb ta vägen? undrar han.

Filmfestivalen i berlin

Nu verkar det dock inte vara något större problem. I går kom han till Berlin för att göra reklam för sina två nya filmer. Både "Solaris" och "Confessions of a dangerous mind" deltar i tävlan.

Hittills har George Clooney tagit order av andra. I "Confessions ..." regisserar han för första gången och ger kommandon åt Julia Roberts, Drew Barrymore och - sig själv.

Miljondollarlön

- Det kändes konstigt att skrika "cut" och "action". Och när jag spelade med själv hade jag ju ingen att skrika åt, säger han.

George Clooney är sexsymbol, om än brädad av Brad Pitt, och en av Hollywoods bäst betalda skådespelare. För "Ocean"s Eleven" kunde han håva in en lön på 20 miljoner dollar.

Men karriären har inte alltid gått som på räls. Snarare kan den liknas vid en berg-och-dalbana. Efter flera floppande tv-serier kom genombrottet i "Cityakuten". Vidare till en skakig filmkarriär. Från kultrullen "From dusk till dawn" till kalkonen "Batman och Robin" och vidare till succéerna "O brother, where art thou?" och "Ocean"s Eleven".

Toppen har varit

Känns det som du är på höjdpunkten av din karriär nu?

- Nej, "Batman och Robin" var nog den verkliga toppen, säger han och skrattar. Allvarligt talat så har nog karriären gått lite upp och ner. Men just nu är en väldigt rolig tid.

Vad fick dig att regissera?

- Det handlade om att jag ville få manuset till filmduken. Det strulade och till sist var enda utvägen att jag ställde mig bakom kameran.

"Confessions of a dangerous mind" handlar om tv-producenten Chuck Barris som hävdar att han varit agent åt CIA. I "Solaris" spelar Clooney en läkare som skickas i väg till en rymdstation där han konfronteras med sin döda hustru.

Men själv är George Clooney inte sugen på äktenskap.

- Det tjatas så om det där. Jag får ragga upp någon att gifta mig med i kväll så det blir överstökat.

Karin Lindstedt