Film

”Jag ser ok ut som tjej”

Av: 

Joni Nykänen

FILM

Jonas Karlsson om att spela kvinna i nya filmen ”Cockpit”

Han är nöjd med sitt utseende – när han bär kjol.

Jonas Karlsson kvoteras in som kvinnlig pilot i ”Cockpit”.

– Just nu är jag glad att få slippa rakningen, säger han till Nöjesbladet.

Nöjesbladet var på plats när ”Cockpit”, en ny komedi med Jonas Karlsson i huvudrollen, gjorde sin sista inspelningsdag i Hagaparken i Solna. I filmen spelar Jonas Karlsson piloten Valle som blir av med jobbet och senare återerövrar det – genom att klä ut sig till kvinna för att på så vis bli inkvoterad.

– Jag tycker att jag ser helt okej ut som tjej. Men just nu är jag glad att snart få slippa rakningen, säger Jonas Karlsson.

Svensk sommar

En av de sista scenerna var en dialogscen mellan Karlsson och barnskådisen David Bonté Atterberg, 11, i rollen som hans son. Ursprungstanken var att far och son skulle sitta på en filt i Hagaparken, men regnvädret gjorde att regissör Mårten Klingberg (”Offside”) inte kunde följa manuset ord för ord. Scenen fick spelas in med Atterberg och Karlsson sittandes under parasoll.

– Det blir mer trovärdig svensk sommar på det här viset, säger Jonas Karlsson när han står i duggregnet.

Att jämställdhetsfrågan kvotering utgör den komiska grunden kan utsätta filmen för kritiska röster, det medger regissören Klingberg.

– Mångas fokus verkar hamna där. Men jag ser det inte så, säger han.

– Alltså, det är en komedi. Ambitionen är att man ska känna att det här ska kunna hända, säger Jonas Karlsson.

Klackar ger pondus

En ”aha”-upplevelse som Jonas Karlsson fått efter att ha gått i högklackat var att skorna gav honom pondus.

– Tidigare har jag tänkt att det varit ett sätt att göra det svårare för kvinnor att fly. Och att de ska se snygga ut för män. Men det där har jag omvärderat och insett att skorna ger pondus, och någonting händer med en. Det trodde jag inte, säger han.

”Cockpit” beräknas få premiär 2012. I övriga roller syns Ellen Mattsson och Marie Robertsson. Filmen har spelats in främst i Göteborg, men även Stockholm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: