Nu blir hon filmstjärna

FILM

NÖJESBLADET AVSLÖJAR: Maria Montazami spelar i Colin Nutleys ”Medicinen”: Det var helt fantastiskt

1 av 3 | Foto: Colin Nutley regisserar Maria Lundqvist och Helena Bergström i ”Medicinen”.

Hon lämnade Hollywood för Sverige.

Och blev skådespelare i Colin Nutleys nya film.

– Det var fantastiskt. Nu vill jag göra fler filmer, säger Maria Montazami.

Foto: FICK BLODAD TAND Efter inhoppet i ”Medicinen” är Maria Montazami peppad. ”Jag vill göra fler filmer nu”, säger hon.

I sommar bor Maria Montazami, 47, i Sverige för att spela in sitt nya TV3-program ”Maria möter”.

Men Hollywoodfrun har haft fler järn i elden än bara programmet.

Nöjesbladet kan avslöja att Montazami gör skådespelardebut i Colin Nutleys kommande långfilm ”Medicinen”. Scenerna där hon medverkar spelades nyligen in i Gamla riksarkivet i Stockholm.

– Hon var fullständigt briljant. Hon kom in på inspelningsplats och charmade alla, var jättetrevlig mot alla som jobbar med filmen och var otroligt naturlig framför kameran med härliga repliker, säger Colin Nutley.

Montazami spelar sig själv i filmen. Hon kommer till det modemagasin där bland andra Ewa Frölings, Maria Lundqvists och Helena Bergströms rollfigurer arbetar.

”Är jättestolt”

Hon tycker inte att det var svårt att spela sig själv.

– Jag spelar ju alltid mig själv, ha ha! Jag är mig själv och kan inte vara på något annat sätt. Så det var bara att köra på. Det var en fantastisk upplevelse. Nu har jag gjort min första cameo i en svensk film. Jag är jättestolt! Och jag fick säga precis vad jag ville, så det var jätteroligt, säger hon.

Om Maria Montazami själv får bestämma blir det fler filmer och tv-serier i framtiden.

Men det verkar inte som att hon vill spela någon annan än Maria Montazami.

Försökskanin

Hollywoodfrun trivs i rollen som sig själv.

– Jag vill göra fler filmer nu! Min största dröm är att få vara med i ”Solsidan”. Tänk att få vara med där och säga hej och gå och shoppa med tjejerna på Nathalie Schuterman.

”Medicinen” är baserad på Hans Koppels roman med samma titel. Helena Bergström har huvudrollen som en beige reporter på ett modemagasin som personlighetsförändras när hon blir försökskanin för en ny medicin.

Filmen beräknas ha premiär 2014.