Nu ska Disney återuppbygga Tatooine i marockansk öken

Ratar Tunisien – där originalet byggdes

I en öken långt långt borta...

Eller ja, sisådär 4 797 kilometer fågelvägen – närmare bestämt i Abu Dhabi – ska den starwarianska planeten Tatooine återuppbyggas.

Ladda blixtarna och sandsäkra kamerorna, kära paparazzofotografer!

Inför inspelningen av ”Star Wars: Episod VII” ska Disney och regissören J.J Abrams nu återuppbygga Luke och Anakin Skywalkers hemplanet Tatooine, med dess klassiska stad Mos Eisley, enligt en källa till Hollywood Reporter.

Tatooine introduceras redan i den första ”Star Wars”-filmen (som sedermera blev ”Episod IV”), när protokolldroiden C3PO och astromekdroiden R2-D2 kraschlandar på planeten efter att ha flytt undan Rymdimperiet.

Originalet byggdes i Tunisien

Originalet byggdes och spelades in i småstäderna Matmâta, Djerba och Tozeur i Tunisien, men när Disney nu tagit över produktionen kommer den att återuppbyggas i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Anledningen till att Tunisien ratas sägs vara det politiska klimatet. Det är helt enkelt för farligt att husera en stor Hollywoodproduktion i det nordafrikanska landet, enligt en källa.

”Girls”-stjärna ska spela skurken

”Star Wars: Episod VII” kommer också att spelas in i Pinewood Studio i England.

Rollistan är ännu inte spikad, men ”Girls”-stjärnan Adam Driver har nämnts i förhandssnacket. Enligt källor till Variety ska han spela antagonisten.

Tatooine förekommer i samtliga ”Star Wars”-filmer utom ”Episod V – Empire strikes back”, där den bara nämns i slutet av filmen.

Disney har inte kommenterat uppgifterna.

Obs, texten har uppdaterats: Till en början uppgav Hollywood att Tatooine skulle återuppbyggas i en ”Marocko-liknande öken”. Denna ”Marocko-liknande” öken visade sig alltså finnas i Abu Dhabi.

Publisert: