’En ande gick till sängs med mig’

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Dan Aykroyd om spöken och drömmen
att få jobba med nya ”Ghostbusters”

1 av 3

Han blev spökjägare på film med en hel generation på 80-talet.

Nu hoppas Dan Aykroyd, 62, på att få producera den kommande uppföljaren till ”Ghostbusters” – och för Nöjesbladet berättar han om sina egna spökupplevelser.

– En ande gick till sängs med mig en natt, säger han.

Nöjesbladet träffade Dan Aykroyd, 62, när han var i Stockholm för att marknadsföra sitt spritmärke Crystal Head Vodka. Men Nöjesbladet kunde inte låta bli att fokusera intervjun på ryktena om en ny ”Ghostbusters”-film.

Nej från Murray

– Bill (Murray) har varit tydlig med att han inte vill spela rollen en gång till, men det kan ju bli en helt annan story i en tredje film, säger han.

Sedan Aykroyds Stockholmsvisit har regissören Paul Feig avslöjat på Twitter att den tredje filmen kommer att ha kvinnliga spökjägare. Men Aykroyd är också öppen för att spela med i den.

– Om det behövs för kontinuiteten. Men jag kanske inte alls passar in i en ny film, säger han och berättar att han i alla fall vill vara med och producera den.

”Smycken dansar”

Aykroyd är öppen med att han tror på övernaturliga väsen. Han har producerat och medverkat i flera dokumentärer i ämnet och för Nöjesbladet berättar han om sina egna upplevelser.

– Jag har bott i ett hus i Los Angeles som är välkänt för att där finns en närvaro. Smycken som dansar över bordet, hur trappmaskinen går av sig själv mitt i natten, folk hör hur nån ropar på dem, eller får en hand på axeln.

Hemsökt hus

Han har till och med namn på de två andar som ska ha hemsökt huset.

– Mamma Cass som tidigare ägt huset och så Richard. Han ska ha dött i huset på en fest och de begravde honom där i sluttningen och så vitt jag vet ligger han fortfarande begraven där. Jag tror att han gick till sängs med mig en natt. Men jag var så trött så jag vände mig bara om. Jag såg hur madrassen sjönk ihop.

Var det inte läskigt?

– Alltså, jag var så trött, jag hade jobbat sent med nån film, familjen var i Kanada.

Jag skulle ha varit skräckslagen.

– Jag kände bara, snälla försök inte utnyttja mig sexuellt, jag vill bara sova, säger han och skrattar.

Publicerad: