Aftonbladet TV slår Oscars-rekord

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Fler svenskar än någonsin tittade på Oscarsgalan

Aftonbladet har slagit Oscars-rekord.

Hela 85 000 unika besökare tittade på livesändningen från galan, och lägger man till alla inslag på Aftonbladets tv-sajt så blir det mer än någonsin om man jämför med tidigare tv-sändningar.

– Jag har aldrig varit med om en så positiv tittarstorm, säger Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV.

Fler svenskar än någonsin satt uppe och följde Oscarsgalan live från Dolby Theatre i Hollywood.

- Aftonbladet TV har slagit Oscars-rekord! Våra 85 000 tittare är en toppsiffra jämfört med tidigare tv-sändningar. Och lägger vi ihop allt tittande, på alla våra plattformar, är det rekordhögt. Och framförallt är det fantastiskt att publiken följt vår sändning så länge. Snittiden är nästan en hel timme, säger Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV.

”En superproffsig sändning”

Aftonbladet TV sände hela Oscarsgalan natten till den 29 februari exklusivt i Sverige. Kvällen började med uppsnack från klockan 21 där programledarna Karin Magnusson och Amie Bramme Sey gästades av skådespelare, filmregissörer och Nöjesbladets egna recensenter. På plats fanns bland annat Robert Gustavsson och Kaj Pollak. Vid 01-tiden var det dags för röda mattan. Då gästades tv-studion av bland annat Lars Wallin.

– Det var en på alla sätt superproffsig sändning med mycket guldkant, säger Jan Scherman.

De flesta tittade länge

Själva galan sändes mellan 02.30 och 05.30. I genomsnitt tittade varje person 55 minuter på sändningen.

– Aldrig tidigare har så många tittat så länge på en Oscars-gala. Och aldrig tidigare har någon i vårt land sänt så många timmar tv om nomineringarna, inför festen, själva Oscarsgalan och efter festen. Jag har aldrig varit med om en så positiv tittarstorm, säger Jan Scherman.

Redan innan själva galan var intresset stort. Den senaste månaden har totalt 1,3 miljoner strömmar startats med material rörande Oscarsgalan.

Missade du sändningen eller vill du se Alicia Vikander ta emot en Oscar för bästa kvinnliga biroll igen? Aftonbladet TV har lagt ut ett 90 minuter långt sammandrag från galan, som går att se i två veckor.

SE OCKSÅ

Oscarsgalan – sammanfattningen av kvällen

Publicerad:

LÄS VIDARE