Lassgårds kollega om Oscarsgalan: ”Skötts dåligt”

Filip Berg stämmer in i kritiken

avRebecka Ljung, Adam Wännman Zetterqvist

1 av 4 | Foto: LOTTE FERNVALL
Filip Berg, skådespelare i ”En man som heter Ove”.

Trots huvudroll riskerade Rolf Lassgård att missa Oscarsgalan.

Upprörande, tycker ”En man som heter Ove”-kollegan Filip Berg.

– Det har skötts ganska dåligt, om jag ska vara ärlig.

Drömrollen för Filip Berg, 30, är skurk i en Bondfilm. Men att spela en ung Ove i oscarsnominerade långfilmen ”En man som heter Ove” var inte heller helt fel.

Den svenska filmen har två nomineringar på Oscarsgalan den 26 februari. Men en galabiljett till Rolf Lassgård, som spelar Ove, har inte varit någon självklarhet från början.

Regissören Hannes Holm har valt att ge de tre biljetterna utöver hans egen till de två producenterna och hustrun och regiassistenten Malin Holm.

Lassgård: ”Gick fullständigt i taket”

– Jag gick fullständigt i taket, sa Rolf Lassgård om sin reaktion på beskedet, i en intervju med Nöjesbladet.

Lia Boysen är en av skådespelarna som har rasar mot beslutet. Nu stämmer Lassgårds Ove-kollega Filip Berg in i kritiken.

– Att inte välja att bjuda med Rolf var en konstig prioritering, tycker jag … Det har skötts ganska dåligt, om jag ska vara ärlig, säger Berg till Nöjesbladet.

Rolf Lassgård har dock fått en biljett till Oscarsgalan, av Eva von Bahr och Love Larson som är nominerad för Bästa smink.

Filip Berg står fortfarande utan entrébiljett. Han tror att det jobbas på en.

– Men worst case scenario så finns det fester där. Så det blir väl förmodligen där jag kommer vara. Nånstans i Hollywood på nån fest. Jag är inte så besviken, för jag har förstått trycket på biljetter, säger Filip Berg.

Filip Berg, som blev tajt med Valter Skarsgård, 21, när de filmade ”Svartsjön” ihop, är även bekant med hans bror Bill Skarsgård. Hans kontakter gör att en karriär i Hollywood verkar möjlig.

Filip Berg satsar på Hollywood

Utöver galan ska Berg därför använda sina dagar i USA till möten med rollsättare, agenturer och någon producent.

– Så jag kommer väl spendera dagarna med att köra med en GPS och försöka hitta olika adresser. Att åka dit med en oscarsnominerad film i ryggsäcken är väl en bra förutsättning för att i alla fall få chans att provfilma.

Blir det här dörren till en karriär på andra sidan Atlanten för Filip Berg?

– Nu låter det som att jag är jättekaxig, men jag hade inte gett det en chans om jag trodde att det var helt orimligt. Det kan kanske gå.

Berg: ”Uppknäppt skjorta tänker jag”

På eller utanför själva Oscarsgalan – om ”En man som heter Ove” plockar hem oscarsstatyetter så kommer Filip Berg att fira oavsett. Han har en partyvision klar.

– Jag ser framför mig att det är mycket kramar och folk utropar ”fan vad kul!” och såna saker. Uppknäppt skjorta och något alkoholhaltigt i handen, tänker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM