Harmlös barnfilm utan sting

”Biet Maya och det gyllene ägget” har inga större ambitioner

”Biet Maya och det gyllene ägget”
”Biet Maya och det gyllene ägget”

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Biet Maya och det gyllene ägget

Regi Noel Cleary, med svenska röster av Birgitte Söndergaard, Fredde Granberg, Anna Sahlin, Anton Körberg, Anna Isbäck


FILMRECENSION Biet Maya och hennes bästis Willy äventyrar och ställer till med så mycket kaos att drottningen funderar på att sära på dem.

ANIMERAD BARNFILM Det är dagen för vårceremonin, när solen ska lysa in i bisamhället och väcka alla från vinterdvalan. Men vårens första dag är långsam i starten, och biet Maya drar otåligt med sig latmaskbästisen Willy för att "fixa det". Fixandet slutar i kaos, så pass att bidrottningen menar att situationen med Maya, Willy och problemen de alltid orsakar blivit så illa att de måste säras på – om inte något extra speciellt händer som gör att hon ändrar sig. 

Självklart händer något extra speciellt som får drottningen att ändra sig innan filmen tar slut. Mellan äventyrsskoven: låtar om vikten av vänskap och samarbete, om att alltid finnas där för varandra och vara bästisar för alltid. "Biet Maya och det gyllene ägget" är en harmlös berättelse för de mindre barnen, utan större tuggmotstånd eller ambitioner än så. Vill man ha lite roligare på insektstemat gör man bättre i att se eller se om "Antz" eller "Ett småkryps liv".

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN